Uit de Media

Oma zit kraamverzorgster dwars

Je bent net bevallen en bent blij dat er een kraamverzorgster is die je de eerste dagen na de geboorte bijstaat. Maar dan is daar opeens het bezoek. Allemaal willen zij hun mening delen met jou én met de kraamverzorgster. Wie is nou de meest vervelende persoon?

lees verder

Moeder van 12 jaar

lees verder

Kennis zwangerschap bij vrouwen beperkt.

Bij veel vrouwen ontbreekt de essentiële kennis die belangrijk is voor een succesvolle zwangerschap.

Hier kwam de organisatie Care for Women achter. De organisatie is verontrust. 'Tijdens de zorgeloos zwangerconsulten, waar Care for Women 2 jaar geleden mee begonnen is, en de thuisworkshops blijkt steeds vaker dat veel vrouwen essentiële kennis missen die belangrijk is voor een succesvolle zwangerschap.' Aldus Catherine van Heest. 'Het gaat hierbij niet alleen om informatie over gezonde voeding en een gezond leefpatroon tijdens de zwangerschap maar ook over de rol die lifestyle en voeding kunnen spelen bij een succesvolle conceptie.'

Roken en drinken

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat veel zwangere vrouwen drinken of roken tijdens de zwangerschap.Zwangeren zoekenveel info over zwangerschapop internet, en hierbij wordt vooral veel gezocht op 'kraamzorg'.

vruchtbaar

'Er zijn zoveel factoren die meewegen in het succesvol zwanger raken, het is belangrijk dat vrouwen daarvan op de hoogte zijn.' Zwanger worden is als een puzzel die precies in elkaar moet passen wil het lukken: Vrouwen zijn maar een paar dagen per maand vruchtbaar. Wat veel mensen echter niet weten, is dat die vruchtbare dagen ook nog eens per maand verschillen.

Stress

Daarnaast spelen ook veel andere factoren een belangrijke rol bij het wel of niet zwanger worden. Factoren die voor zowel de vrouw als de man kunnen gelden. Denk daarbij o.a. aan leeftijd, overgewicht en stress. En wanneer zwanger worden niet gemakkelijk gaat, zorgt dat vaak weer voor extra spanningen waardoor stellen in een vicieuze cirkel terechtkomen. Hoe frustrerend ook, het is dus geen wonder dat het soms wat langer duurt voordat een vrouw zwanger is.

Bron:

Medicalfacts

Auteur: Redactie Kraanzupportonline

©2011 Samenkramen.nl | Design : Ellen Beukers - Vormgeving&zo